Afbeelding
INBESLAGNAME Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: DalmatiŽr
Geboorte datum: 06/12/2010
Horizontal Rule
Ja
Kan bij honden
Onbekend
Kan bij katten
Onbekend
Kan bij kinderen
Ja
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Er zijn nog geen verslagen verstuurd.
Er zijn 1 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 13/03/2017
Reden opname: Inbeslagname van 17 honden uit een fokkerij in samenwerking met de Vlaamse Overheidsdienst Dierenwelzijn.
Extra info: Deze reu is al behoorlijk sociaal naar mensen toe.

We begrijpen dat dergelijke gebeurtenissen bij dierenvrienden veel emoties los maken en dat velen onder jullie deze honden zal willen helpen en zelf een thuis aanbieden. Toch willen we vragen om vooraf even stil te staan bij het volgende.
- Deze honden hebben een spreekwoordelijk 'rugzakje' dat ze met zich meedragen, dergelijke hond ondoordacht en enkel op emotionele gronden, uit medelijden, adopteren is geen goed idee. Het gezegde 'bezint eer ge begint' is hier dus zeker van toepassing!
- Dit zijn honden wiens wereld tot nog toe alleen bestond uit andere honden en een kennel. Mensen vinden zij eng, een uitgestoken hand doet hen al ineenkrimpen. Het zou ongehoord zijn zo'n hond meteen in een gezin te herplaatsen. Wij zijn op zoek naar rustige mensen, die enorm veel geduld hebben en die hondentaal kunnen lezen/begrijpen om het dier op een zo goed mogelijke manier te helpen aanpassen en openbloeien in hun nieuwe omgeving.
- Gezien deze honden nog volop aan het leren zijn om mensen te vertrouwen zoeken zij vooral veel steun bij soortgenoten. Sommigen onder hen blokkeren zelfs nog gewoonweg wanneer er geen andere hond in de buurt is. Daarom geven wij de voorkeur aan kandidaat-adoptanten die reeds een stabiele, sociale huishond hebben. Niet enkel zal de adoptiehond steun hebben aan de reeds aanwezige hond, maar deze laatste kan ook 'het goede voorbeeld' geven en helpen bij de integratie en opvoeding van de nieuwe huisgenoot.
- Dankzij de inzet van onze vrijwilligers en vaste wandelaars zijn deze honden al flink geŽvolueerd, maar er is nog een lange weg af te leggen. Ze moeten als het ware nog alles leren net als een puppy: zindelijkheid, aangelijnd wandelen, wennen aan een leven in huis, enz... Dit alles zal niet alleen veel geduld, maar ook veel tijd en werk vragen van de nieuwe baasjes.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 03/04/2017 - Werd geadopteerd.
- 01/04/2017 - Afbeelding toegevoegd
- 01/04/2017 - Info aangepast.
- 01/04/2017 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule