Afbeelding
Walter Reu
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Labrador
Geboorte datum: 23/07/2014
Horizontal Rule
Onbekend
Kan bij honden
Onbekend
Kan bij katten
Onbekend
Kan bij kinderen
Nee
gecastreerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Verslag geschreven door: tommy2 Horizontal Rule
je best doen hé walter, ik duim voor je
Horizontal Rule 22/01/2016 | 07:05
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Terug vrij voor adoptie : Walter heeft zoals gezegd een baas nodig die stevig in zijn schoenen staat en zeker ook een (goed) afgesloten tuin. Een buitenhok zou heel goed zijn.
Hij is dus terug en socialiseert verder in het asiel. In de kennel stoer blaffen maar duidelijk met een klein hartje.
Ik kon hem vandaag makkelijk aanlijnen en het wandelen verloopt al heel wat vlotter. Walter kent het bevel "zit" maar dat duurt toch nog maar even. Hij mocht voorop lopen aan de flexie en ook dat lukte eigenlijk goed... zolang hij geen interessant papiertje ziet liggen, of een "praktisch" paaltje. Dan gaat hij daar recht op af en de begeleider gaat mee. Blijft dus een leuke en jonge hond die bijleert, elke dag wat.
Horizontal Rule 12/01/2016 | 17:42
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Elke keer als er met Walter gewandeld wordt moet Monique hem aanlijnen. Het is dus duidelijk dat hij niet goed gesocialiseerd is en alles nog moet leren. Wandelen "lukt" het best als je erin slaagt hem naast je, of nog beter achter je, te laten wandelen. Dan volgt hij en zoekt soms contact. Vooraan laten lopen is gegarandeerd de omgekeerde wereld, Walter gaat met de begeleider op wandel.
Hij is zeer onzeker en onrustig, toeterende (vracht)wagens, zware machines, wapperende zeilen ... zet je maar schrap! Ook als hij wat zwerfvuil ziet liggen, want daar wil hij dan absoluut zijn neus in steken. Er is dus nog een ganse opvoeding/socialisering te verwezenlijken, door een stevige baas. Maar het is een lieve kerel en hij is het waard!
Horizontal Rule 21/12/2015 | 17:50
Verslag geschreven door: marcos Horizontal Rule
Jonge en gezonde rashond; Walter heeft een litteken boven op zijn kop waar een gezwelletje weggenomen werd. Hij is nogal onzeker en bij het wandelen moet je hem kort aanlijnen. Ik zag dat hij durft te trekken bij een dame die ermee op wandel was en het is een krachtige hond. Kort houden dus en rustig wandelen; zachtjes praten en geen bruuske bewegingen maken. Ik keek hem ook niet te direct aan en dan verliep het goed. Maar, Walter is duidelijk op zijn hoede en schrikt ook nog van lawaai.
Pas op het einde van de wandeling voelde ik zijn neus soms aan mijn hand snuffelen. Hij moet tijd krijgen om uit zichzelf naar je toe te komen en dat is moeilijk want hij heeft zo'n lieve knuffelkop.
Horizontal Rule 15/12/2015 | 17:42
Er zijn 2 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 14/12/2015
Reden opname: Afgestaan omdat men te weinig tijd heeft voor de hond waardoor hij te veel alleen moet blijven.
Extra info:
Walter werd even geadopteerd, maar kwam terug. De alleenstaande man kon deze hond niet aan. Buitenshuis ruimte genoeg, maar het terrein was niet omheind. Walter moest altijd aan de leiband naar buiten en dat is niet voldoende. Dit is een hond die het liefst buiten vertoeft. Hij heeft nood aan ruimte om zijn energie kwijt te spelen. Indien hij die energie niet kwijt raakt gaat hij sloopgedrag vertonen.
Walter kan moeilijk alleen blijven, hij heeft last van verlatingsangst.
Deze hond is een uitdaging, en is niet de traditionele goedaardige loebas die Labradors horen te zijn. Hij is dus niet geschikt als gezinshond.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 22/01/2016 - Verslag toegevoegd.
- 21/01/2016 - Werd geadopteerd.
- 13/01/2016 - Info aangepast.
- 12/01/2016 - Verslag toegevoegd.
- 04/01/2016 - Terug vrij voor adoptie.
- 28/12/2015 - Werd geadopteerd.
- 22/12/2015 - Werd voorbehouden.
- 21/12/2015 - Verslag toegevoegd.
- 15/12/2015 - Verslag toegevoegd.
- 15/12/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 15/12/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 15/12/2015 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule