Afbeelding
Pepita Rue
Geadopteerd
Horizontal Rule
Ras: Kruising Labrador/Duitse Herder
Geboorte datum: 27/11/2013
Horizontal Rule
Onbekend
Kan bij honden
Nee
Kan bij katten
Nee
Kan bij kinderen
Nee
Gesteriliseerd
Horizontal Rule
Meter & Peter: Geen
Verslag geschreven door: marco Horizontal Rule
Pepita blijft één brok energie en heeft zeker een grote dagelijkse wandeling nodig. Van de labrador heeft ze de zwemvliezen tussen de tenen, het dol zijn op water en op "breng"-spelletjes. Van de herder heeft ze de waakzaamheid en de drang om iets te doen voor je. Haren recht en grommend geblaf als er onbekenden in de buurt zijn.
Dat aanbrengen toonde ze zelf aan door op wandel een petfles op te rapen en duidelijk te maken dat er gespeeld moest worden. Het is zeker een hond die zelf bezigheden zoekt als ze die niet aangeboden krijgt.
Nu gaan we heel vaak naar de grote hondenloopweide waar het een plezier is ze te zien rondrennen en ze wel 100 keer achter het balletje aanrent, ze weet van geen ophouden. Me andere honden geen enkel probleem maar je ziet wel dat Pepita eerder dominant is.
Een superhond voor het sportieve baasje!
Horizontal Rule 30/03/2015 | 18:37
Verslag geschreven door: marco Horizontal Rule
Pepita was direct bereid om mee te gaan. Best, zeker in het begin, wat kortbij houden want ze is heel zenuwachtig en onzeker. Bij de minste bruuske beweging duikt ze tegen de grond.
Eenmaal in het open veld liet ik ze veel losser en dan was ze even dolletjes aan het rondcrossen. Ze genoot duidelijk maar besefte niet direct dat ook een flexie eindig is. Langs de vrachtwagens dan weer kortbij gehouden; en dan trekt ze ook weinig.
Pepita reageert heel goed op de stem en zit op bevel. Een grote reserve energie voor deze nog jonge en pientere kruising. Mooie effen zwartblinkende vacht. Pepita is wel een maatje kleiner dan een Labrador/Duitse herder.
Horizontal Rule 03/03/2015 | 18:25
Er zijn 2 beschikbare afbeeldingen.
Hr Afbeelding1 Afbeelding2 Hr
Nuttige info Horizontal Rule
Opname in het asiel op 02/03/2015
Reden opname: Afgestaan omdat Pepita te dominant geworden is en men haar niet langer vertrouwt bij de kinderen. Er waren tot op heden nog geen bijtincidenten of zo, maar wanneer Pepita bv. een stuk speelgoed van de kinderen heeft genomen wil ze dit niet meer afgeven en durft ze te grommen wanneer de kinderen te dicht in de buurt komen.
Extra info: Pepita is een hond die een consequente baas nodig heeft die stevig in de schoenen staat, anders neemt zij de leiding over. Ze heeft een goed en hoog omheinde tuin nodig want ze kan hoog springen.
Horizontal Rule
Recente updates: Horizontal Rule
- 11/04/2015 - Werd geadopteerd.
- 02/04/2015 - Terug vrij voor adoptie.
- 01/04/2015 - Werd voorbehouden.
- 30/03/2015 - Verslag toegevoegd.
- 03/03/2015 - Verslag toegevoegd.
- 03/03/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 03/03/2015 - Afbeelding toegevoegd
- 03/03/2015 - Op de site geplaatst.
Sociale media: Horizontal Rule